Audio Visueel

Film, video en audio

Een jaar of 15 geleden kreeg ik de vraag of ik een bedrijfsfilm kon maken. Ik antwoordde: “ja, dat kan ik wel”. Dat was niet zo, ik had nog nooit zelf een film gemaakt. Maar ik kende gelukkig wel heel veel mensen die dat wél konden. Het werd een groot succes en ik heb in die 15 jaar heel erg veel bijgeleerd. Nu kan ik werkelijk antwoorden “ja, dat kan ik wel”.

Het filmen zelf laat ik overigens graag aan anderen over. Ik schrijf, werk uit, regisseer en monteer. Vers van de pers: Samen met mijn mede-Full Mintie, componist van Het LiedKadoHuis en parter-in-crime voor LiedKadoHuis Live, Harry Voornhout, mag ik een groep 8 afscheidsmusical-film maken. Zoals al eerder gezegd: de anderhalve meter samenleving vraagt om creativiteit… Het camerawerk neemt Martijn Pot voor z’n rekening. Première: 29 juni 2020, Ezinge.

Automatisch volgde de geluidskant. Ik sprak al voice overs in en maakte al muziek. Daar vloeide logischerwijs de interesse in mixen en de technische kant uit voort. Hoewel ik inmiddels heb begrepen heb veel mensen dat helemaal niet zo logisch vinden. Tja, dochter van een hele technische vader, die me op m’n 18e (ja, dat is al een paar jaar geleden..) verzekerde dat computers de toekomst waren. Hij had gelijk. En ik lijk toch blijkbaar meer op hem dan ik weleens heb gedacht. En deze kennis en interesse is natuurlijk onontbeerlijk voor Het LiedKadoHuis