Theater

Er wordt mij vaak gevraagd: “Wat doe je verder nog?” of “Wat doe je overdag?” of “Wat is je echte baan?” Blijkbaar kan niet iedereen zich voorstellen dat je fulltime bezig kunt zijn met de schone podiumkunsten en daar dan nog van kunt leven ook. Ik antwoord dus altijd: “Dit is m’n baan. Zeven dagen in de week, vele uren per dag ben ik bezig met theater en muziek in de breedste zin van het woord”. Vervolgens vertel ik nog iets in de trant van het verhaaltje op de welkomstpagina van deze site.

Een korte uiteenzetting van m’n dagelijkse theatrale beslommeringen:

Schrijven, scripts en scenario’s

Ik schrijf. Ik zou mezelf geen toneelschrijver willen noemen, maar de teller voor wat betreft (avondvullende) voorstellingen van mijn hand staat inmiddels toch echt op boven de 20. Vind ik best wat eigenlijk. Bijvoorbeeld ieder jaar een voorstelling voor Kielzog; om precies te zijn een ‘familiekerstvoorstelling’. En 1 tot 2 keer per jaar een stuk voor diverse opdrachtgevers. En nu natuurlijk heel veel liedteksten voor Het LiedKadoHuis.

Acteren, stemacteren en acts

Ik speel. Zowel op een podium, als voor een camera. Jarenlang in allerlei producties mee mogen doen, van Theater te Water tot de serie Boven Wotter en via gekke films als Happy Eend tot een gezellig typetje bij de deur… Naast zichtbaar ben ik overigens ook vaak hoorbaar, in reclames, in bedrijfsfilms, informatiefilms en al wat dies meer zij. Voor de ge├»nteresseerden: ik heb de mogelijkheid om thuis in te spreken, handig om te weten in deze rare tijd…

Regisseren en produceren

Ik regisseer. Meestal voorstellingen met en/of voor jongeren, maar natuurlijk ook volwassenen. Ik produceer ook. Voorstellingen wederom. Of acts en/of kortlopende producties. Van alles. Soms heb ik dat zelf bedacht, soms in opdracht, soms een combinatie.