Theater

Er wordt mij vaak gevraagd: “Wat doe je verder nog?” of “Wat doe je overdag?” of “Wat is je echte baan?” Blijkbaar kan niet iedereen zich voorstellen dat je fulltime bezig kunt zijn met de schone podiumkunsten en daar dan nog van kunt leven ook. Ik antwoord dus altijd: “Dit is m’n baan. Zeven dagen in de week, vele uren per dag ben ik bezig met theater en muziek in de breedste zin des woords”. Vervolgens vertel ik nog iets in de trant van het verhaaltje op de welkomstpagina van deze site.
Miranda Bolhuis essent affichevrouw (1)

Een korte uiteenzetting van m’n dagelijkse theatrale beslommeringen:

Schrijven/scripts/scenario’s:
Ik schrijf. Ik zou mezelf geen toneelschrijver willen noemen, maar de teller voor wat betreft (avondvullende) voorstellingen van mijn hand staat inmiddels toch echt op boven de 20. Vind ik best wat eigenlijk. Ieder jaar een voorstelling voor De Lawei; om precies te zijn een ‘familiekerstvoorstelling’. En 1 tot 2 keer per jaar een stuk voor diverse opdrachtgevers, zoals Venturaplus, de voorstelling over het werken in de zorg (voor jongeren).

Acteren/stemacteren/acts:
Ik speel. Niet alleen op een podium overigens, maar dat is een ander verhaal.. Jarenlang in allerlei producties mee mogen doen, van Theater te Water tot de serie Boven Wotter en via De Leste Man Van Torum tot een gezellig typetje bij de deur… Op dit moment speel ik weinig, waarom weet ik ook niet, komt vast wel weer. Denk dat het te maken heeft met de hoeveelheid optredens met The Full Minties, de vele regies en workshops en meer van dat al. Naast zichtbaar ben ik overigens ook vaak hoorbaar, in reclames, in bedrijfsfilms, informatiefilms en al wat dies meer zij.Miranda Bolhuis Alles Schijnt

Regisseren en produceren:
Ik regisseer. Meestal voorstellingen met en/of voor jongeren, maar natuurlijk ook volwassenen. Ik produceer ook. Voorstellingen wederom. Of acts en/of kortlopende producties. Van alles. Soms heb ik dat zelf bedacht, soms in opdracht, soms een combinatie.